妈妈知识

Kindergartens( 幼儿园 ) may teach you very important things you need to know.Dancy, a 5-year-old

问题描述: Kindergartens( 幼儿园 ) may teach you very important things you need to know.Dancy, a 5-year-old boy, saved his father’s life with the skills he learned. The boy’s father became seriously ill on the way home from a father-son shopping.He couldn’t speak and could hardly move, but he tried hard to stop the car safely.At that point, Dancy used his father’s phone to call his mother for help.The 5-year-old boy tried his best to give her useful information and he was able to tell where they were.Just as he had learned in the kindergarten, Dancy read the letters he saw on a nearby store sign: “F,U,R,N,I,T,U,R,E.” But that wasn’t enough for his mother to find them.Then he added that they were near a bridge.Finally, his mother understood he was talking about a store called Furniture 22 on New Jersey’s Route22.The mother called 911 and the father was saved in time. “He just thought his dad needed help,” Dancy’s mother told the reporter.She also pointed out that her husband was a hero, too.“ It is surprising for him to get off  the highway ( 高速路 ) and get himself and his child to safety even when he was so sick,” she said.Shine, head of the kindergarten, felt proud of his pupil.“ Dancy’s spelling skills helped him seize the moment,” he said.“And that’s the real value (价值) of education.”小题1:When the father became seriously ill, he and his son were ________. A.on the highway B.at home C.in a shopping center D.in a hospital 小题2:Dancy called ________for help when his father couldn’t speak. A.his mother B.911 C.Shine D.the reporter 小题3:The Chinese meaning of the word “seize” in this passage is probably“________”. A.成功 B.抓住 C.救援 D.失去 小题4:Which of the following is TRUE according to the passage? A.Dancy drove his father home B.The reporter was really a hero. C.Shine sent Dancy’s father to hospital D.Dancy saved his father with his spelling skills.


问题解答:

<table> <tbody> <tr> <td> <div> 小题1:A小题2:A小题3:B小题4:D</div> </td> </tr> </tbody> </table><br/><table> <tbody> <tr> <td> <div> 试题分析:这篇短文中作者主要介绍了一个年仅5岁的孩子用自己在幼儿园里学到的拼读技能挽救了爸爸的生命的故事。小题1:细节理解题。根据短文第二段The boy’s father became seriously ill on the way home from a father-son shopping和第三段It is surprising for him to get off ;the highway可知,当爸爸生病时,他们父子俩在高速路上;故选A。小题2:细节理解题。根据短文第二段At that point, Dancy used his father’s phone to call his mother for help.可知当爸爸不能说话时,年仅五岁的孩子用爸爸的手机给妈妈打电话求救;故选A。小题3:词义猜测题。根据短文第四段的描述可知Dancy通过自己在幼儿园里学的拼读技能正确的拼读出了他和爸爸所在的位置,使得爸爸得以获救,也就是说他抓住了这个时刻;故选B。小题4:细节理解题。根据短文第一段Dancy, a 5-year-old boy, saved his father’s life with the skills he learned.可知,Dancy用自己的所学知识挽救了爸爸的生命,其他几项和短文中的描述都不相符合;故选D。</div> </td> </tr> </tbody> </table>


本站提示您:回答的答案为网友贡献,仅供参考之用。